9.8.2018

Lomamatka Kreikkaan!


Tänä vuonna eräs nainen ja hänen ystävän suuntasivat lomamatkalle Kreikkaan, Lefkasiin. Eräällä naisella ei ollut minkäänlaista ennakkokuvaa siitä, että millainen matkakohde tulisi olemaan. Useat erään naisen ystävät olivat kehunneet Kreikkaa upeaksi matkakohteeksi ja myös kreikkalaisen ruoan piti olla taivaallista. Ehkä eräskin nainen odotti samanlaisia elämyksiä tästä matkasta. Eräs nainen ja hänen ystävänsä olivat valinneet pienen hotellin meren rannalta.

Ja todellakin se oli ihan meren rannalla. Hotelli oli juuri sopiva heille. Viikon matkaan sisältyi aamukahvi. Erään naisen ja hänen ystävälle tämä oli juuri riittävä.

Päivät kuluivat pääosin rannalla aurinkoa ottaen. Välillä he nauttivat viloittavia juomia, kuten Frappeja. Maistuihan se olutkin eräälle naiselle, aina silloin tällöin. Vettäkin kului useita litroja, kun oli sen verran lämmintä.

Mereenkin oli kiva välillä pulahtaa, kun ei tarvinnut ottaa kuin sen yksi, kaksi askelta, niin olit jo vedessä. Se mikä oli erään naisen mielestä ihanaa, että siinä kohtaa rannassa ei ollut kovaa aallokkoa. Näin ollen hänkin uskaltui uimaan. Tämähän hieman hämmästytti erään naisen ystävää, hän kun tiesi, että eräs nainen ei oikein ole sinut meren kanssa. 

Ennen iltaruokailua heillä oli tapana levätä hetken aikaa huoneessa. Lepäilyn jälkeen he suuntasivat Nidrin kylän satamaan, ihmisvilinän keskelle. He myös löysivät viihtyisän baarin, missä he kävivät usein nauttimassa aperitiivit. Baarissa oli ystävällinen palvelu ja mitä parhaimmat Mojitot.

No mitä siihen ruokaan tulee, niin harjoitus tekee mestarin. Eikö se sanonta, niin mene?! Aika monena iltana eräs nainen ja hänen ystävänsä joutuivat vähän pettymään tilaamiinsa ruokiin. Heidän ravintolavalintansa ei todellakaan aina mennyt nappiin. Yhtenäkin iltana he menivät hotellin lähelle yhteen paikalliseen ravintolaan. Siinä hetken aikaa mietityttään he tilasivat Kana Souvlakit. Hmm.... siis todellakin. Ja kun he saivat annokset eteensä, eivät he voineet muuta kuin nauraa. Kyseinen tilaus oli mennyt siis ihan pieleen. No eivät ne ainakaan lihoisi tällä matkalla, jos annokset olisivat tätä luokkaa, he ajattelivat ääneen. 

Matkan viimeisenä iltana erään naisen ystävä sanoi, että mennään uudestaan siihen paikalliseen ravintolaan ja katsotaan hieman tarkemmin sitä ruokalistaa, että oliko heille tilatessaan sattunut joku virhe. No näinhän se olikin. Virhepä hyvinkin! Tällä kertaa he onnistuivat tilamaan oikein ja saivat ihan oikeat annokset. Kanalautanen (Chicken plate). Ja olipa se erittäin hyvääkin. 

Matkan viimeisen päivän lauantai, he olivat päätteet viettää sen menemällä oppaan suosimalle retkelle Porto Katsikiin. Retkeen menisi lähes koko päivä, mikä sopi heille hyvin, koska paluumatka kotiin alkaisi hieman ennen kello seitsemää. Eräs nainen voi kyllä sanoa, että tämä retki oli ehkä tämän matkan kohokohta. Hän ei ollut koskaan ennen nähnyt sen väristä merta, kuin Porto Katsikissa se meri oli. Siinä kyllä oli kaikki sinisen eri sävyt. Erään naisen ystäväkin koki ihastuksia, kun hän pääsi uimaan kunnon merityrskyihin. Jos eräs nainen ja hänen ystävänsä vielä joskus menevät vielä uudestaan Lefkasiin, niin silloinkin on pakko päästä käymään Porto Katsikissa. Oli se sen verran henkeäsalpaava paikka!

Antoihan tämä Lefkas kuitenkin niitä ihania elämyksiä. Aurinkoa riitti koko viikolle. Ja se mikä matkan tarkoitus oli sekä eräälle naiselle ja hänen ystävälleen oli irtiotto arjesta. Erään naisen mielestä tässä he onnistuivatkin, koska naurua riitti koko viikolle!